Even voorstellen

Dit is een droom die in vervulling gaat! Mens en dier begeleiden opdat zij elkaar zouden begrijpen en voluit van elkaar zouden genieten. Het mooiste geschenk dat er is. Het is zo mooi: de warmte en genegenheid die onze dieren ons toedragen!
Ik kan u helpen om het doel dat u voor ogen heeft met uw huisdier te bereiken! Sinds mijn kindertijd leef ik samen met honden en katten. Zij zijn mijn grootste leermeesters, die me dagelijks bijscholen. Het is terecht dat ik kan stellen over een grote ervaringsdeskundigheid te beschikken. Niet alleen voel ik door jarenlange ervaring heel goed een situatie en de relatie mens – dier aan, ik volgde ook met succes de nodige opleiding tot diergedragstherapeut én een puppyspecialisatiecursus om dit alles te ondersteunen.

Kristel Van Hoey met speurneuzen Gabbertje en Lientje

Doorheen de jaren beoefende ik diverse hondensporten (gehoorzaamheid, flyball, agility, speuren, doggydance,…) en gaf ik ook les in verschillende van deze disciplines. Wat van mij echter een goede en praktijk gerichte trainer maakt is het feit dat ik heel kritisch ben naar gebruikte trainingstechnieken en de wijze waarop ik deze toepas. Bovendien hou ik altijd rekening met de combinatie eigenaar – hond.

Ik streef altijd naar kwaliteit, vandaar de bijscholingen en mijn beslissing het Postgraduaat Toegepast Diergedrag te volgen. Dit is een tweejarige, wetenschappelijke opleiding tot diergedragstherapeut.  Dé opleiding bij uitstek als je op een professionele manier opgeleid wil worden tot diergedragstherapeut. Ondertussen rondde ik deze met succes af (voor diploma klik hier).

Als specialisatie volgde ik met succes de puppyspecialisatiecursus bij Peter Beekman en Rudy De Meester (voor diploma klik hier). Ik volgde deze opleidingen in de eerste plaats voor mezelf, maar geleidelijk groeide er in de loop van deze opleidingen een besef en bewustzijn om met de opgedane informatie daadwerkelijk iets te doen en ook andere mensen en hun huisdieren te helpen.

De combinatie van mijn intuïtief aanvoelen van dieren, de jarenlange praktijkervaring (ervaringsdeskundigheid) en de doorgedreven theoretische (wetenschappelijk onderbouwde) kennis maken dat ik op een kwalitatieve manier (toekomstige) eigenaren en hun dieren kan begeleiden naar een harmonieus, kwalitatief en gelukkig samenleven.

Ik kijk er van harte naar uit om jullie straks te verwelkomen met jullie puppy! Met heel veel plezier en gedrevenheid breng ik jullie de nodige kennis en fundamenten bij om een  goede relatie met uw puppy en toekomstige hond uit te bouwen. Zodat jullie, net zoals ik met mijn twee honden, honderd procent kunnen genieten van elkanders gezelschap!

Ondertussen werd Kristel Van Hoey – na positieve beoordeling – ook lid van de APDT-BeNe – dit is de Association of Pet Dog Trainers.  Lidmaatschapsnummer is NL00194 (Dit is een kwaliteitscontrole!).

Gevolgde opleidingen / Curriculum Vitea:

1995: Cursus instructeur KKUSH
1995-2000: Lesgegeven in gehoorzaamheid en flyball
1997: Cursus flyball in Engeland
2003-2008: Lesgegeven in agility in privé hondenschool
02/2006: Workshop TTouch
09/2007 + 09/2008: Diverse workshops Marta Williams – intuïtieve communicatie met dieren
2008: Module 1 en 2 Instructeur Kynologisch Centrum Quiebus (i.s.m. Katholieke Hogeschool Kempen)
2008-2010: Postgraduaat Toegepast Diergedrag
07/2009: Initiatiecursus SATS bij Erica Bokelmann
09/2010: Workshop Angela Stockdale – Emotional lives animals
2011: Puppyspecialisatiecursus bij Peter Beeckman en Rudy De Meester
16-18/09/2011: Workshop Suzanne Clothier – Carat
2012:   Bloesemremedietherapeut (Nederland – Bram Zaalberg)
09/2012:  Driedaagse workshop Ian Dunbar (Reliability, motivation, precision)

Voor nog meer opleidingen verwijs ik naar het overzicht op mijn website www.pet-consulting.be.

Bovendien blijf ik me verder verdiepen in hondentraining en – gedrag door het lezen van diverse (wetenschappelijke) studies, artikelen en boeken.